Σαλάτα Αβοκάντο-Πορτοκάλι

salata avocado portokali

Υλικά

  • 250 γρ. Αβοκάντο (κομμένο σε μικρούς κύβους)
  • 125 γρ. Πορτοκάλι (κομμένο σε μικρούς κύβους)
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κ. γλυκού κύμινο
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (λίγο για τη γεύση)

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας σ’ ένα μπολ το ελαιόλαδο μαζί με το χυμό λεμονιού, το κύμινο και το αλάτι. 

Βάζουμε το αβοκάντο και το πορτοκάλι σε μια λεκάνη, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις προσέχοντας να μη διαλυθεί το αβοκάντο.

Σερβίρουμε και τρίβουμε  λίγο πιπέρι.