Αλμυρό ξεροτήγανο με ντομάτα και Πηχτόγαλο Χανίων

Ντάκος Κρητικός με φύλλο ξεροτήγανο

Για το φύλλο

430γρ. αλεύρι σκληρό
40ml ρακί
1 1/2 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι (κοφτό) γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
80 ml. νερό χλιαρό περίπου
Ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)
Για τη γέμιση
ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μικρά ζαράκια
πηχτόγαλο Χανίων (ή εναλλακτικά, λευκό τυρί)
ρίγανηφρεσκοτριμμένη
παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια γούβα στη μέση και προσθέτουμε το χλιαρό νερό. Ενσωματώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα σφικτό και ελαστικό ζυμάρι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον 50 λεπτά. Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο στη μηχανή του φύλλου. Πρώτα στην 1η διαβάθμιση και ακολούθως στην 6η (δύο φορές). Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες μήκους 7-8 πόντων και πλάτους 2 εκ.

Παράλληλα,βάζουμε το λάδι να πάρει θερμοκρασία Τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά από τη μια πλευρά και γυρίζουμε να χρωματιστούν κι από την άλλη μεριά.Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Αφού κρυώσουν, τα στήνουμε σε πιάτο βάζοντας από πάνω τη ντομάτα συνεχίζουμε με το πηχτόγαλο και τα πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ραντίζουμε με παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.